Een vegetarisch gerecht met pompoen, spinazie en feta.
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden – 20 minuten in de oven
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 flespompoen
- 300 gr spinazie
- quinoa
- feta
- rode ui
- zongedroogde tomaat
- knoflook (2 teentjes)
- olie
- peper en zout
- handje walnoten en/of gepofte pompoenpitten
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de pompoen, de ui en de zongedroogde tomaatjes in stukjes en leg deze op de bakplaat
- Pers de knoflook uit en strooi deze samen met de peper, zout en een beetje olie over de groenten op de bakplaat
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking
- Snijd de feta in blokjes
- Wok de spinazie tot deze geslonken is
- Als alle ingredienten klaar zijn, doe deze in een kom en hussel alles door elkaar
- Doe tenslotte de walnoten er overheen en/of pof de pompoenpitten en strooi deze over de groenten
Eet smakelijk!