Ontbijten met appeltaart

Grootmoeders appeltaartje met Griekse Yoghurt

Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden – 40 minuten in de oven op 170 graden

Dit heb je nodig voor 2 personen

Voor het deeg

  • 4 dadels (in stukjes 15 minuten in heet water wellen)
  • Theelepel bakpoeder
  • 75 gram havermoutmeel
  • 50 gram tijgernotenmeel (alternatief: amandelmeel)
  • snufje zout
  • theelepel kaneel
  • 2 theelepels honing
  • 1 ei
  • theelepel vanillepoeder
  • 150 Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel citroensap

Alles in de keukenmachine fijn malen tot een dun deeg. Vervolgens dit deeg in een springvorm gieten (kleine variant; 15 cm).

De vulling:

  • twee kleine appeltjes in stukjes
  • kopje rozijnen (geweld in warm water)
  • kaneel
  • eetlepel citroensap

De vulling leg je op het deeg.

De topping:

  • 50 gram havemout
  • 25 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosrasp
  • 2 theelepels koekkruiden
  • snufje zout
  • 2 theelepels roomboter
  • eetlepel kokosolie

Door elkaar mengen tot crumbledeeg. Dit over de vulling spreiden.

 

Vervolgens 35-40 minuten in de oven op 175 graden.

Eet smakelijk!