Grootmoeders appeltaartje met Griekse Yoghurt
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden – 40 minuten in de oven op 170 graden
Dit heb je nodig voor 2 personen
Voor het deeg
- 4 dadels (in stukjes 15 minuten in heet water wellen)
- Theelepel bakpoeder
- 75 gram havermoutmeel
- 50 gram tijgernotenmeel (alternatief: amandelmeel)
- snufje zout
- theelepel kaneel
- 2 theelepels honing
- 1 ei
- theelepel vanillepoeder
- 150 Griekse yoghurt
- 2 eetlepel citroensap
Alles in de keukenmachine fijn malen tot een dun deeg. Vervolgens dit deeg in een springvorm gieten (kleine variant; 15 cm).
De vulling:
- twee kleine appeltjes in stukjes
- kopje rozijnen (geweld in warm water)
- kaneel
- eetlepel citroensap
De vulling leg je op het deeg.
De topping:
- 50 gram havemout
- 25 gram amandelmeel
- 25 gram kokosrasp
- 2 theelepels koekkruiden
- snufje zout
- 2 theelepels roomboter
- eetlepel kokosolie
Door elkaar mengen tot crumbledeeg. Dit over de vulling spreiden.
Vervolgens 35-40 minuten in de oven op 175 graden.
Eet smakelijk!