Gezonde Applecrumble

Een echte herfstontbijt; een overheerlijke applecrumble met rozijnen en pindakaas

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden – 40 minuten in de oven op 180 graden

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Voor het appelmengsel

  • 2 appels (in blokjes gesneden)
  • 100 gram rozijnen (geweld)
  • Kaneel
  • Klein handje fijngehakte noten (paranoten, of een ander hard soort)

Voor de crumble

  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram havermout
  • Nootmuskaat (halve afgestreken theelepel)
  • Kruidnagel (1 afgestreken theelepel)
  • Kaneel (2 afgestreken theelepels)
  • snufje zout
  • Halve geprakte banaan
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel kokosolie

 

Zo maak je het:

  1. Meng alle ingrediënten voor het appelmengsel door elkaar en leg dit in een ovenschaal
  2. Meng de amandelmeel, havermout en de kruiden door elkaar.
  3. Prak de banaan zo fijn mogelijk, doe er een kopje water bij en de pindakaas
  4. Meng de kokosolie door de crumble
  5. Meng vervolgens het bananenmengsel door de crumble
  6. strook de crumble over de appels heen
  7. zet het 40 minuten in de oven op 180 graden
  8. Eet smakelijk!