Een echte herfstontbijt; een overheerlijke applecrumble met rozijnen en pindakaas
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden – 40 minuten in de oven op 180 graden
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Voor het appelmengsel
- 2 appels (in blokjes gesneden)
- 100 gram rozijnen (geweld)
- Kaneel
- Klein handje fijngehakte noten (paranoten, of een ander hard soort)
Voor de crumble
- 125 gram amandelmeel
- 125 gram havermout
- Nootmuskaat (halve afgestreken theelepel)
- Kruidnagel (1 afgestreken theelepel)
- Kaneel (2 afgestreken theelepels)
- snufje zout
- Halve geprakte banaan
- 1 flinke eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel kokosolie
Zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten voor het appelmengsel door elkaar en leg dit in een ovenschaal
- Meng de amandelmeel, havermout en de kruiden door elkaar.
- Prak de banaan zo fijn mogelijk, doe er een kopje water bij en de pindakaas
- Meng de kokosolie door de crumble
- Meng vervolgens het bananenmengsel door de crumble
- strook de crumble over de appels heen
- zet het 40 minuten in de oven op 180 graden
- Eet smakelijk!