Voor de feestdagen: een heerlijk gezonde banketstaaf!
Voor de feestdagen: een heerlijk gezonde banketstaaf!
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden – 30 – 35 minuten in de oven
Dit heb je nodig voor 1 of 2 banketstaven:
- 6 velletjes bladerdeeg
- 2 eieren (1 voor buitenkant, 1 voor vulling)
- 250 gram amandelmeel
- 250 gram medjool dadels
- 2 el citroenrasp
- flinke scheut slagroom
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Laat 6 velletjes bladerdeeg ontdooien
- Week de dadels even in warm water, mix vervolgens de dadels, het amendelmeel en de citroenrasp met een keukenmachine of mixer. Voeg een scheut slagroom toe en een ei. Mix totdat het een smeuiig geheel is.
- Leg de velletjes bladerdeeg overlappend boven elkaar (1 lange of twee kleinere banketstaven, je kan er natuurlijk ook een letter van maken). Druk de naden even goed tegenelkaar.
- Verspreid het amandelspijs gelijkmatig over het bladerdeeg en vouw de rol goed dicht. Leg de rol met naad naar beneden op het bakpapier van de bakplaat.
- Tot slot, bestrijk de bovenkant van de staaf (staven of letter) met een los geklopt ei.
- Zet het banket in de oven voor 30 – 35 minuten.